Skoči na vsebino

VABILO NA DOBRODELNO STOJNICO

Podjetje ŽALE, d.o.o. ob letošnjem dnevu spomina na mrtve že sedemnajsto leto zapored organizira dobrodelno prodajo sveč. S sredstvi, zbranimi na že tradicionalni stojnici pred cerkvijo Svetega križa na Plečnikovih Žalah, je bilo pomagano že mnogim pri uresničitvi njihovih projektov in zadanih ciljev.

Tokratna zbrana sredstva bodo namenjena Službi za otroško psihiatrijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana in sicer za namen nakupa igrač in drugih artiklov za potrebe novega dnevnega centra.

Služba za otroško psihiatrijo se še posebno v času epidemije sooča s porastom otrok in mladostnikov, ki potrebujejo psihiatrično zdravstveno obravnavo in oskrbo. V mesecu septembru 2021 so odprli nov dnevni center, ki bo lahko vsaj malo razbremenil oddelek. V novo ustanovljenem centru so že sprejeli otroke. Zaposleni v centru se ves čas trudijo, da otrokom čas v bolnišničnem okolju hitro mine. Športne aktivnosti, igranje družabnih iger in ustvarjanje, bistveno pripomorejo k premagovanju vsakodnevnih stisk.

Vabimo vas, da obiščete dobrodelno stojnico v času od  28. 10. in 1. 11. 2021 pred cerkvijo Svetega križa in s svojim nakupom sodelujete v dobrodelni akciji.