Skoči na vsebino

Izjava o dostopnosti

Izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto https://www.zale.si/ za katerega skrbi ŽALE Javno podjetje, d.o.o.

Spletna stran sledi standardu WCAG (Web Content Accesisibility Guidelines) 2.0. Skladnost po samooceni ustreza stopnji AA.

Kratek popis stanja dostopnosti vsebin:

  • Na spletnem mestu so glavne komponente (navigacija, iskalnik ipd) vedno na istem mestu. Stran je mogoče brez izgube informacij povečati do 200% in je primerno prikazana tudi na mobilnih napravah. Obstaja zemljevid strani.
  • Urejeno je upravljanje s tipkovnico: prehod poteka zaporedno, pri čemer so aktivni elementi jasno označeni, dodan pa je tudi gumb Skok na vsebino (preskoči elemente v glavi). Na strani ni skritih elementov ali zank, prehod je mogoč po smiselnih elementih.
  • Kontrasti besedila, naslovov in povezav so primerni.
  • Vsebine na spletni strani so napisane v primernem jeziku ter so ustrezno strukturirane. Vsaka stran vsebuje en glavni naslov (H1) in kratek povzetek oziroma uvod. Ostali naslovi so strukturirani glede na vsebino. Možna so manjša odstopanja od idealne strukture naslovov. Struktura tabel je primerna.
  • Slikovni material ima vpisan alternativni opis. Izjema so novice starejšega datuma. Alternativni opisi multimedijskih vsebin niso urejeni - zanje velja izjema, saj so objavljene po 23.9.2020. V času objave te izjave takih vsebin ni na strani.
  • Večina datotek je dodanih v PDF obliki. Kjer je le mogoče, so vsebine objavljene že na spletni strani.

Povratne informacije

Če nam želite karkoli sporočiti ali pa vas zanima karkoli o dostopnih / nedostopnih vsebinah, nam lahko pišete na info@zale.si ali nas pokličete na 01/420-17-00.

Informacije o inšpekcijskem nadzoru

Nadzor izvajajo inšpektorji za informacijsko družbo.

Ministrstvo za javno upravo
Uprava za informacijsko varnost
Inšpekcija za informacijsko družbo
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana
gp.mju@gov.si

 

Datum objave: 22. 9. 2020
Zadnja posodobitev: 22. 12. 2020