Skoči na vsebino

Prejeli smo certifikat »VODA IZ PIPE«

S slavnostnim podpisom zaveze in podelitvijo certifikata »Voda iz pipe« smo se v podjetju ŽALE, d.o.o. zavezali, da bomo:

  • v poslovnih prostorih in na dogodkih, ki jih organiziramo, ponujali pitno vodo iz pipe;
  • k pitju pitne vode iz pipe spodbujali svoje zaposlene, partnerje, podizvajalce in ostale deležnike;
  • zaposlene in ostale deležnike ozaveščali, da imamo v Sloveniji zdravo in kakovostno pitno vodo ter da je pitje pitne vode iz pipe bolj zdravo in okolju prijaznejše kot poseganje po predpakirani vodi;
  • pitno vodo iz pipe stregli v steklenih vrčih in kozarcih ter se bomo, kadar je le mogoče, izogibali ponujanju predpakirane vode.

Verjamemo, da bomo s tovrstnim načinom delovanja pokazali zavedanje in širili prakso pitja vode iz pipe, kot naše najbolj dragocene dobrine, ter preprečili proizvajanje dodatnih odpadkov in s tem pripomogli z varovanju zdravja in okolja.

S slavnostnim podpisom zaveze in podelitvijo certifikata, ki je bil v petek, 19. 4. 2019, v prostorih GZS, smo se pridružili prvim 30 organizacijam Zbornice komunalnega gospodarstva GZS, ki bodo svojo skrb za okolje izkazale s pridobitvijo prvega certifikata za spodbujanje pitja pitne vode iz pipe v Sloveniji.