Skoči na vsebino

Pred pogrebom

Več manjših svečk, ki so postavljene v vrsto in gorijo.

Pri nas lahko uredite vse potrebno za pogreb. Z osebno obravnavo in prilagojenimi storitvami bomo poskrbeli, da bo potekal po vaših željah.

PRVI KORAKI OB SMRTI

Na območju Mestne občine Ljubljana je treba skladno z Odlokom o pokopališkem redu vse pokojnike, ki umrejo na območju MOL, pripeljati na Žale. Če nastopi smrt na domu, morate prevoz pokojnika naročiti vi, v primeru smrti v bolnišnici ali domu starejših občanov pa prevoz naroči institucija.

NAROČANJE PREVOZA POKOJNIKA NA ŽALE

Tel: 01 420 17 50

Nastop smrti na domu

V primeru smrti mora pokojnika vedno pregledati zdravnik, ki opravlja mrliško pregledno službo. Na območju Mestne občine Ljubljana (MOL) mrliško pregledno službo izvaja Inštitut za sodno medicino. Mrliški preglednik po opravljenem pregledu odredi ali prevoz na Žale ali sanitarno obdukcijo.

Z izdanim potrdilom o opravljenem mrliškem pregledu se lahko dogovorite za prevoz pokojnika.

Nastop smrti izven doma

V primeru smrti izven doma, na primer v bolnišnici ali domu starejših občanov, boste prejeli obvestilo o nastopu smrti. V njem bo tudi informacija, kje se pokojnik trenutno nahaja in kako ravnati naprej. Prosimo, da za informacije o prispetju pokojnika na Žale, pa tudi za dogovor o terminu vašega obiska za naročilo pogreba, pokličete našo sprejemno pisarno.

NAROČILO POGREBNIH STORITEV

Naročilo pogrebnih storitev svojci uredite osebno na sedežu podjetja ŽALE Javno podjetje, d.o.o.. Pri urejanju pogrebnih storitev bomo zagotovili osebno obravnavo. Prosimo vas, da nas pred prihodom obvezno pokličete v času uradnih ur in se dogovorite za datum in uro vašega prihoda. Izvedeli boste tudi za ime referenta, ki vas bo sprejel ob dogovorjeni uri.

KONTAKT

Sprejemna pisarna
Med hmeljniki 2, Ljubljana

Uradne ure

Ponedeljek: od 7. - 18. ure
Od torka do petka: od 7. - 15. ure
Sobota: od 7. - 14. ure

Informacije:

Tel: 01 420 17 33

24-urna dežurna služba (vsak dan):

Tel: 01 420 17 50

Dokumenti, ki jih morate imeti s sabo ob naročilu pogreba ali upepelitve:

  • Veljavni osebni dokument pokojnika s fotografijo (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje).
  • Veljavni osebni dokument naročnika pogreba, upepelitve ali prevoza.
  • Številka groba za pokop (če ga še nimate, lahko najamete novega).

Dokumenti za prevoz v tujino

  • Za prevoz v tujino poleg potnega lista pokojnika potrebujete tudi posmrtni potni list in mednarodne mrliške liste, za katere lahko poskrbimo mi.

Podaljšanje časa pogreba

Pogrebna slovesnost običajno ni daljša od ene ure. Če predvidevate, da to ne bo dovolj, se lahko ob naročilu pogreba dogovorite za enourno podaljšanje pogreba.

Spletni prenos pogreba

Naročite lahko tudi spletni prenos pogrebne svečanosti. Ogled na spletni strani je dostopen le z uporabniškim imenom in geslom, ki ga dobite ob naročilu.

Plačilo pogreba

Stroške pogreba lahko plačate z gotovino, bančnim nakazilom ali kreditno kartico. Za način plačila se moramo dogovoriti do pogreba.

Pogrebnina in posmrtnina

Vse informacije o uveljavljanju pravice do pogrebnine in posmrtnine lahko najdete na pristojnem Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.