Skoči na vsebino

Pogreb

Tri sveče, ki gorijo poleg šopka rdečih rož.

Na naših pokopališčih so možne različne oblike pogrebov. Pri organizaciji vam lahko pomagamo v prav vseh vidikih.

Pomagali vam bomo, da bo pogreb ustrezal vašim pričakovanjem in morebitnim željam pokojnega. Izbirate lahko med pogrebom s krsto, žaro ali raztrosom pepela. Če želite, da na pogrebu sodeluje duhovnik ali drug predstavnik vaše verske skupnosti, se z njim dogovorite za sodelovanje, mi pa ga bomo vključili v pogrebni protokol.   

 

POGREB S KRSTO

Pri pokopu s krsto ob naročilu pogreba izberete krsto, v katero položimo urejenega pokojnika. Krsta s pokojnikom je na dan pogreba v mrliški vežici, kjer je – skladno z vašimi željami – lahko odprta ali zaprta.

POGREB Z ŽARO ALI RAZTROSOM PEPELA

Ob upepelitvi vam ponujamo možnost pogreba z žaro ali raztrosom pepela. Pokojnike, ki bodo upepeljeni, oblečemo v obleko za upepelitev, ki je iz ekološkega materiala in ne daje škodljivih emisij za okolje. Svojcem ni treba prinašati obleke za pokojnika. Če želite, lahko organiziramo tudi čas za poslovitev od pokojnika pred pogrebom. V tem primeru bomo pokojnika uredili in ga za določen čas položili v vežico.

RAZTROS PEPELA V PARKU ZVONČKOV

Park zvončkov na pokopališču Žale v Ljubljani je namenjen raztrosu pepela mrtvorojenih otrok oziroma otrok, ki so umrli kmalu po porodu. Gre za skupinski raztros, ki ga opravljamo vsak zadnji ponedeljek v mesecu ob 10.30 uri. V primeru, da je tisti dan praznik, raztros prestavimo na naslednji delovni dan. Pokopu lahko prisostvujete. V Parku zvončkov je možna namestitev spominske ploščice, ki so standardizirane. Za več informacij in naročilo se obrnite na Kamnoseštvo ŽALE.

STORITVE IN OPREMA OB IZVEDBI POGREBA

Zagotavljamo prav vse, kar potrebujete za pogreb. Iz širokega spektra naših storitev lahko izberite tiste, ki ustrezajo vašim željam in potrebam.

Več o storitvah