Skoči na vsebino

VABILO NA DOBRODELNO STOJNICO

Podjetje ŽALE, d.o.o. ob letošnjem dnevu spomina na mrtve že osemnajsto leto zapored organizira dobrodelno prodajo sveč. S sredstvi, zbranimi na že tradicionalni stojnici pred cerkvijo Svetega križa na Plečnikovih Žalah, je bilo pomagano že mnogim pri uresničitvi njihovih projektov in zadanih ciljev.

Tokratna zbrana sredstva bodo namenjena Ustanovi za pomoč otroku z rakom. Ustanova za pomoč otroku z rakom (ustanovljena kot Sklad za izboljšanje zdravljenja in življenja otrok z rakom in krvnimi boleznimi) deluje že od leta 1988. Primarna naloga ustanove je zbiranje sredstev za izboljšanje kvalitete življenja in zdravljenja otrok z rakom. Velik del sredstev doteka v Ustanovo z donacijami fizičnih in pravnih oseb. Z zbranimi sredstvi Ustanova zagotavlja prijetnejše bivalno okolje v bolnišnici z opremo za učenje in razvedrilo, ter prireditvami otrokom in mladostnikom do 19. leta starosti v času zdravljenja.

 

Ustanova pomaga družinam otrok v času težke bolezni in zahtevnega zdravljenja. Omogoča, da starši iz oddaljenih krajev stanujejo blizu bolnišnice v stanovanju, ki ga daje brezplačno v najem Stanovanjski sklad RS, ali v stanovanju, ki ga je Ustanovi zapustila pokojna gledališka igralka Mila Kačičeva. Del sredstev se v obliki štipendij obolelim in denarne pomoči družini, ki se je znašla v stiski, porabi za dajatve v denarju.

Ustanova premišljeno nabavlja tudi medicinsko opremo, ki omogoča večjo prijaznost zahtevnega zdravljenja in hitrejšo nabavo diagnostičnih in terapevtskih sredstev. Namensko zbrana sredstva se po programu koristijo tudi za izobraževanje v najožjih specialnostih na področju, na katerem deluje Ustanova.

Vabimo vas, da obiščete dobrodelno stojnico v času od  28. 10. in 1. 11. 2022 pred cerkvijo Svetega križa in s svojim nakupom sodelujete v dobrodelni akciji.