Skoči na vsebino

EKSKLUZIVNO v Plečnikovi cvetličarni – sveča EDINA

V tednu, ko obeležujemo dan spomina na mrtve, je vsem, ki želite ohranjati tradicijo prižiganja ognja, a pri tem ne želite obremenjevati okolja, končno na voljo EDINA - ekološka nagrobna sveča, ki spoštuje tradicijo prižiganja ognja, prispeva k reciklaži odpadnega jedilnega olja, za sabo pa ne pušča nobenih odpadkov.  Na voljo je ekskluzivno v Plečnikovi cvetličarni na ljubljanskih Žalah in dveh spletnih trgovinah - Plečnikove cvetličarne www.plecnikova-cvetlicarna.si in socialnega podjetja BOLJE.

Ekološka sveča EDINA je najbolj »slovenska sveča« in je povsem lokalnega izvora, saj so vse surovine, vključno z naravnim voskom, slovenske in produkt domače izdelave. Vosek pridobivajo iz lokalno zbranega odpadnega jedilnega olja – z vsako uporabljeno Edino reciklirajo 2 decilitra odpadnega jedilnega olja, ki predstavlja veliko nevarnost za okolje (enaka količina olja v naravi lahko onesnaži več 100 l vode).  Edina ne vsebuje parafina, njen kozarec pa so izdelali v Steklarni Hrastnik. Zbrana povratna steklena embalaža bo po uporabi očiščena  ter ponovno napolnjena z voskom iz odsluženega jedilnega olja. Dotrajano ali polomljeno steklo in pokrovčki iz aluminija bodo v celoti reciklirani. Oba materiala je namreč mogoče reciklirati praktično v neskončnost, poleg tega pa v nobenem pogledu ne izgubljata na kvaliteti.

Nagrobno svečo lahko kupite samo v Plečnikovi cvetličarni na ljubljanskih Žalah ali v njeni spletni trgovini  ter v spletni trgovini socialnega podjetja BOLJE. Vsem kupcem, ki boste vrnili nepoškodovan kozarec, bomo ob nakupu nove sveče EDINA priznali dobropis v višini 0,50 EUR. Tako bomo z recikliranjem stekla skušali vplivati na zmanjšanje količin odpadnih  nagrobnih sveč.