Skoči na vsebino

DOBRODELNA PRODAJA SVEČ

Podjetje ŽALE, d.o.o. ob letošnjem dnevu spomina na mrtve že devetnajsto leto zapored organizira dobrodelno prodajo sveč. S sredstvi, zbranimi na že tradicionalni stojnici pred cerkvijo Svetega križa na Plečnikovih Žalah, je bilo pomagano že mnogim pri uresničitvi njihovih projektov in zadanih ciljev.

Letos bodo dobrodelna sredstva namenjena MLADIM ZMAJEM. Mladi zmaji so mreža prostorov in programov za mlade v Ljubljani, kjer mladi (10-29 let) lahko kakovostno, aktivno in ustvarjalno preživljajo prosti čas. Najdete jih v Četrtnih mladinskih centrih Bežigrad, Črnuče, Golovec, Šiška in Zalog, v mobilnem mladinskem centru Ljuba in Drago v različnih ljubljanskih soseskah (ČS Šentvid, ČS Sostro, ČS Polje), skupnostnem centru Borc v Kašlju, digitalnem mladinskem centru DigiMC na igralniški platformi Discord, na terenih ulične mobilne ekipe (Celovški dvori, ČS Golovec, ČS Posavje, ČS Vič, ČS Šmarna Gora), na upravi v centru. V prihodnjih dveh letih se najbolj veselijo nove pridobitve - vzpostavitve osrednjega mladinskega centra Center mladih Ljubljana v stanovanjskem delu nekdanje tovarne sladkorja nasproti Galerije Cukrarna v centru mesta.

Mladi se lahko pri Mladih zmajih podružijo, se informirajo o priložnostih za kakovostno preživljanje prostega časa v mestu, se kaj novega naučijo, delijo svoje ideje, ki vam jih bodo z veseljem pomagali razvijati. Mladi pridejo k njim »hengat«, malo poklepetati in spoznati nove ljudi. Včasih jim zaupajo svoje stiske in potrebujejo nasvet, podporo. Udeležujejo se delavnic, usposabljanj, izobraževanj, ki so jim zanimive. Nekateri izmed njih postanejo prostovoljci, opravljajo študijsko prakso, obvezne vsebine, opravljajo študentsko delo ipd. Drugi imajo preprosto hude ideje, ki jih lahko realizirajo prekorazličnih orodij; mladinske pobude, adhoc projekta ali Mestnega inkubatorja, pri čemer jim zagotavljajo mentorsko, infrastrukturno in finančno podporo.

Sile Mladih zmajev so mladinski delavci in drugi sodelavci z raznolikimi strokovnimi znanji, ki svoje delo z mladimi doživljajo kot poslanstvo. Z njimi delijo sebe, svoje znanje in izkušnje, jih spodbujajo, podpirajo in gradijo svet, kjer je ustvarjalnost vrhovna vrednota za boljše življenje vseh. Tokratna donacija bo namenjena v podporo izvedbi programa strokovne podpore mladinskim delavcem v Ljubljani, ki jo Mladi zmaji izvajajo preko serije izobraževanj iz psihosocialnega področja za mladinske delavce Mreže mladinskih centrov Ljubljana in preko letne mednarodne konference Mladost (je) ni norost.