Skoči na vsebino

Razširitev pokopališča Polje

V torek, 29. 10. 2019, je bilo odprto razširjeno pokopališče Polje, na katerem je zagotovljenih več kot 1.500 novih pokopnih mest.

Na južnem delu območja je urejen več kot 500 m2 velik poslovilni objekt z nadstrešnico, ki v osrednjem delu obsega dve mrliški vežici in dva prostora za svojce s čajnima kuhinjama in sanitarijami. Dostop do mrliških vežic je preko pokritega dostopa, ki vodi do nadstrešnice in naprej na pokopališče. Zahodni del objekta bo namenjen prostorom upravljavca pokopališča, v vzhodnem delu pa bo v začetku leta 2020 urejena enota Plečnikove cvetličarne.

Pred poslovilnim objektom je urejeno parkirišče s 46 parkirnimi mesti.

Razširjeni del pokopališča je z dvema povezovalnima potema povezan s starim delom pokopališča. Ohranjena sta obstoječa vhoda na pokopališče, na novi del pa vodita prav tako dva vhoda. Pokopališče je urejeno med dvema dostopnima potema, med katerima je prostor za 300 klasičnih grobov in 960 žarnih grobov. Ob pokopališkem zidu je urejenih 8 kolumbarijev s skupno 192 žarnimi nišami. V osrednjem delu pokopališča je dvignjen prostor za raztros pepela, ob pokopališkem zidu pa spominski zid s 108 spominskimi ploščicami.

Območje ob zahodni strani Zadobrovške ulice obsega skupno 10.750 m2 površin.